Duurzame Inzetbaarheid

Iconen Employer Branding

Employer Branding

Iconen Recruitment

Recruitment

Iconen Job Marketing

Job Marketing

Iconen Arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarkt-communicatie

Iconen Loopbaanontwikkeling

Duurzame Inzetbaarheid

Iconen Training

Academy

Duurzame Inzetbaarheid

Ontwikkeling van je medewerkers in de breedste zin, ook wel duurzame inzetbaarheid, verdient een belangrijke rol binnen ieder bedrijf.

Skills & Brands is ervan overtuigd dat het investeren in je medewerkers zorgt voor wendbaarheid, mobiliteit, productiviteit, motivatie en vitaliteit van je mensen.  Het aanleren van nieuwe skills (kennis, vaardigheden en competenties) is een voorwaarde om dit te kunnen bereiken.

Om het beste te krijgen, moet je het beste bieden. Investeer in de skills van je medewerkers.

Waarom Duurzame Inzetbaarheid?

Uit diverse onderzoeken blijkt gebrek aan ontwikkelmogelijkheden één van de belangrijkste reden voor vertrek van een medewerker te zijn. Daarnaast is snelle verandering van werkzaamheden door bijvoorbeeld digitalisering ook een argument om duurzame inzetbaarheid in de bedrijfsstrategie op te nemen. Medewerkers zullen constant moeten kunnen beschikken over actuele kennis en vaardigheden om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom is investeren in loopbaanbegeleiding en -coaching zo belangrijk.  

Hoe kan Skills & Brands jou adviseren op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid?

De eerste stap is het bepalen van de behoefte. Door als bedrijf je medewerkers te stimuleren en te faciliteren leg je de regierol bij de medewerkers zelf wat ook betrokkenheid en verantwoordelijkheid genereert. En betrokken medewerkers zijn ambassadeurs voor je brand!

Hoe medewerkers aan hun ontwikkeling en inzetbaarheid kunnen en willen werken is vaak verschillend. Goede gesprekken met de medewerkers over hun loopbaantraject, ontwikkeling en behoeften zijn een must en zorgen voor maatwerk. De ontwikkelingen van de organisatie zijn hiervoor een uitstekend uitgangspunt.

Wat levert Duurzame Inzetbaarheid jouw bedrijf op?

N

Behoud medewerkers

N

Lager ziekteverzuim

N

Betrokken medewerkers

N

Medewerkers ontwikkelen mee met bedrijf

N

Gemotiveerde medewerkers

N

Meer werkplezier medewerkers

Skills & Brands adviseert en begeleidt jouw organisatie graag om Duurzame Inzetbaarheid onderdeel van de gehele Employer Branding strategie te maken.

"Skills & Brands helpt krachtige bedrijven te bouwen"

door samen te vinden – binden - boeien

Onze blogs

Whitepaper arbeidsmarktcommunicatie

Whitepaper arbeidsmarktcommunicatie

Heb jij ook moeite met het vinden van de juiste medewerkers? Of juist met het vasthouden van je medewerkers? Of misschien worstel je met het op de kaart zetten van jouw organisatie als aantrekkelijk werkgever? Een goede arbeidsmarktcommunicatiestrategie helpt je daarbij!Wil je hier meer over weten, download dan nu onze whitepaper 'In 7 stappen naar een goede arbeidsmarktcommunicatie'.

Lees meer

Whitepaper 6 tips voor een effectieve Employer Branding

De huidige arbeidsmarkt is nou niet wat je noemt een hoorn des overvloeds. Voor veel werkgevers is het momenteel best lastig om de juiste krachten aan te trekken. Wij jij ook de vruchten plukken van een sterk werkgeversmerk? Lees nu onze whitepaper met 6 praktische tips voor een effectieve Employer Branding.

Lees meer