Job Marketing

Je bent volop bezig met het vinden van een nieuwe medewerker voor jouw organisatie. Om de zichtbaarheid van de vacature te vergroten, heb je verschillende kanalen ingezet waaronder socials.  Helaas heeft de ideale kandidaat zich nog niet gemeld. Tijd om in het diepe in te duiken en onderzoek te doen. Wat speelt er bij de doelgroep en hoe kun je snel en effectief een geschikte kandidaat vinden? Niet stil zitten dus, maar aan de slag met de onderstaande drie actiepunten.

  1. Wat zijn de trends die bij jouw doelgroep spelen?
  2. Maak verbinding met een aantrekkelijke combinatie van beeld en tekst!
  3. Richt de zoekkanalen en socials effectief in.

Ad 1. Wat zijn de trends die bij jouw doelgroep spelen?

Afhankelijk van de generatie spelen er diverse trends. Millenials zijn me-centric, echte netwerkers en hebben een optimistische kijk op de wereld. Ze zijn van de verbinding via socials en van de vlogs en blogs. Zo heeft iedere generatie zijn specifieke trends. Tel daarbij op de sociale trends zoals de visuele cultuur en de zoektocht naar betekenis. Verder is er behoefte aan authenticiteit om het vertrouwen van doelgroepen te winnen. Maak op basis van het functieprofiel en alle trends een social persona.

Ad 2. Maak verbinding met een aantrekkelijke combinatie van beeld en tekst!

Schrijf een aansprekende vacaturetekst die aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Zorg voor een (sociale) media package met beeld die aanzet tot actie.

Ad 3. Richt de zoekkanalen en socials in

Bepaal welke zoekkanalen en platforms gericht zijn op jouw doelgroep en stel een mix samen van sociale mediakanalen, jobboards, werken-bij site en vacaturezoekmachines. Zodra de zoekkanalen en socials zijn ingericht, blijft het belangrijk om de zichtbaarheid te monitoren. Hoeveel mensen hebben de vacaturetekst gezien, klikken door en sturen een reactie in? Stuur waar nodig bij.

Als je op bovengenoemde punten aan de slag gaat, zul je merken dat er winst te behalen valt. Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Over ons

Skills & Brands helpt bedrijven, met behulp van een integrale aanpak, met het vinden, binden en boeien van talentvolle medewerkers die passen bij het bedrijf.

Lees meer.

Whitepaper 6 tips voor een effectieve Employer Branding

Whitepaper 6 tips voor een effectieve Employer Branding

De huidige arbeidsmarkt is nou niet wat je noemt een hoorn des overvloeds. Voor veel werkgevers is het momenteel best lastig om de juiste krachten aan te trekken. Wij jij ook de vruchten plukken van een sterk werkgeversmerk? Lees nu onze whitepaper met 6 praktische tips voor een effectieve Employer Branding.